Jesenska svečanost 2020.

 

Kako nam je ova 2020. godina specifična po svemu tako je i po održavanju raznih svečanosti i priredaba. S obzirom na epidemiološku situaciju i naputke i preporuke nismo mogli organizirati Jesensku svečanost kao proteklih godina, ali mi smo ipak pozdravili jesen i Svečanost održali u sklopu redovitog programa.

Za održavanje Svečanosti odabrali smo 20.10.2020. godine jer na taj dan se obilježava Dan jabuka, a naša tema za Jesensku svečanost bila je voće.

Jesenska svečanost u ovom obliku provodila se u svakoj skupini sa matičnim odgojiteljicama kroz period od doručka do ručka. Djeca su ujutro po dolasku obukla majice na kojima je bilo nacrtano određeno voće, a u nastavku jutra pjevale su se pjesme sa tematikom voća, izrađivali su se razni radovi, igrale se igre što u skupini što vani… Za jutarnju užinu djeca su se počastila sa štrudlom od jabuka i jabukama, a za popodnevnu užinu domaćim kompotom od šljiva, jabuka i krušaka. Bez obzira što Svečanost nije bila na uobičajeni način djeci se jako svidjelo te su bili opušteni, spontani i zainteresirani za igre, pjesmu i ples.

Kako je sve to izgledalo može se vidjeti iz slikica koje slijede u nastavku.